BIC Ljubljana prejel nagrado odličnosti na področju inovativnih ponudnikov

BIC Ljubljana prejel nagrado odličnosti na področju inovativnih ponudnikov

Z veseljem in ponosom sporočamo, da je Biotehniški izobraževalni center Ljubljana prejel nagrado odličnosti na področju inovativnih ponudnikov v okviru Evropskega tedna poklicnih spretnosti.

Cilj nagrade “VET Innovators Award” je prepoznati izvajalca poklicnega in strokovnega izobraževanja in usposabljanja, ki z inovativnimi praksami prispeva k odličnosti na svojem področju. Za nagrado so se v evropskem finalu pomerili s konzorcijem poklicnih in strokovnih šol iz Finske.

BIC Ljubljana si z napredkom in razvojem prizadeva zagotoviti odlične pogoje za pridobivanje sodobnih poklicnih spretnosti in znanj. V svojih programih izvajajo številne aktivnosti. Eno izmed teh (šolsko mikropivovarno) so predstavili v posebnem predstavitvenem videu. V prijavi so predstavili tudi študente živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, ki so razvili Newdels, pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami, ki nastanejo pri procesu proizvodnje piva in sicer končajo kot odpadek. V končnem izdelku predstavljajo kar 18 odstotkov končne mase. Z njimi so na tekmovanju Ecotrophelia 2019 osvojili bronasto priznanje, na mednarodnem tekmovanju EIT Food Innovation prizes pa srebrno.

Razglasitev nagrajencev si lahko ogledate TUKAJ, s pričetkom na 1:17:50.