Na prakso s službenim avtomobilom

Na prakso s službenim avtomobilom

”V podjetju sem že prvi dan, na moje veliko presenečenje, prejel službeni avtomobil in v prvih tednih že oblikoval razstavni prostor za Mercedes Benz. Ob zaključku prakse so mi v podjetju ponudili vodenje njihove nove konstrukcijske pisarne v Sloveniji.”

Miha Dermol, študent lesarstva, Višja strokovna šola Lesarske šole Maribor

Svoje potovanje v Francijo, na prakso v podjetje ACC agencementv St. Laurent de la Plaine v bližini mesta Nantes, sem skrbno načrtoval in kar precej časa pred začetkom prakse kupil tudi letalsko karto Benetke-Pariz-Nantes.

Že od vsega začetka je vse potekalo super. Na letališču me je pričakal gospod Francoise (profesor na šoli Lyee Professional Arago v Nantesu, s katerim smo se spoznali v času njihovega obiska na naši šoli v Mariboru), ki  me je tudi popeljal do podjetja. V podjetju CAA sem že prvi dan, na moje veliko presenečeje, dobil službeni avtomobil (novi Mercedes), s katerim sem se  vsakodnevno vozil do podjetja in nazaj. Podjetje pa mi je priskočilo na pomoč tudi pri plačilu nastanitve.

CAA je mednarodno prepoznavno podjetje, s podružnicami na več kontinetnih. Proizvajajo pohištvo in opremo visoke kakovosti tudi za podjetja kot sta Google in Mercedes Benz. Prve tedne v podjetju sem sodeloval pri projektiranju in oblikovanju razstavnega prostora za avtomobilsko znamko Mercedes Benz, konstruiral na računalniškem prograu ACAD, hkrati pa se navajal tudi na francoski jezik. V okviru prakse sem spoznaval CNC stroje – računalniško vodene stroje in programiranje. Ker sem lahko izbiral, na katerem področju bi želel delati, sem se odločil, da bom več časa namenil konstruiranju, predvsem sem želel podrobneje spoznati 3D modeliranje.

Delo in življenje v Franciji mi je bilo zelo všeč, navdušen sem nad delom v podjetju, še posebej nad odnosom do zaposlenih, saj je zame podjejte CAA v času opravljanja prakse v njihovem podjetju zelo dobro poskrbelo.

Zelo sem počaščen, da so v meni prepoznali velik potencial in se ob zaključku prakse odločili, da tudi v prihodnje poslovno sodelujemo. V Sloveniji načrtujejo ustanovitev nove konstrukcijske pisarne, katere vodenje so zaupali meni, da bom s skupino sodelavcev pripravljal konstrukcijske rešitve za nove izdelke.