Praksa na Islandiji

Praksa na Islandiji

”Praksa na Islandiji je najboljša delovna izkušnja, saj je delo cenjeno, naučiš pa se mnogo koristnih stvari.”

Matic Vene, študent oblikovanja materialov, Višja strokovna šola Lesarske šole Maribor

Praksa v tujini je bila zame najboljša delovna izkušnja, ki je omogočila še zanimivost potovanja in bivanja v drugi državi, kulturi ter okolju. Prakso sem opravljal v podjetju Agustav Reykjaviku, na Islandiji. Gre za manjše družinsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo manjših lesenih izdelkov kot npr. nosilce za knjige, stoli oz. izdelkov po naročilu. Delo v podjetju je bilo prijetno in v znamenju dobrega sodelovanja.

Največ smo v delavnici izdelali njihovih znanih obešal za knjige ter počivalnikov oz. stolov.Ta dva izdelka sta tudi meni najljubša. Najbolj pa mi je ostalo v spominu opremljanje ribiške koče ob reki. Za vseh 12 spalnic smo v delavnici izdelali lesene stenske obloge, ki smo nato tudi zmontirali v sobe. Nepozabna vožnja v hribe k tej koči, ter okoliška pokrajna mi bo za vedno ostala v spominu.

Praksa na Islandiji je bila zame izjemno pozitivna delovna izkušnja, saj je delo cenjeno, naučil pa sem se mnogo koristnih stvari, kar je prava poslastica po vseh izkušnjah, ki sem jih imel z opravljanjem prakse v slovenskih podjetjih. Najbolj sem vesel svoje odločitve, da prakso ponovno opravljam v tujini in le upam lahko, da bom našel čas, da se še vrnem in zopet okusim gostoljubje Islandcev.