Usklajevanje študija in športne kariere

Usklajevanje študija in športne kariere

”Po ekonomski gimnaziji sem izbral višjo strokovno šolo zaradi prilagodljivosti in usklajevanja študija s športno kariero. Športno pot lahko z višješolskim izobraževanjem še dodatno oplemenitimo.”

Štefan Hadalin, ekonomist, Višja strokovna šola Šolski center Kranj

Na višjo strokovno šolo sem se vpisal z namenom, da pridobim izobrazbo in hkrati nadaljujem svojo športno pot. Višješolska izobrazba, ki jo priporočam zaradi praktičnosti, predstavlja velik korak v mojem življenju, omogoča pa tudi kasnejše možnosti zaposlitve po končani športni karieri. Zaposlil sem se tik pred koncem študija, v športni enoti Slovenske vojske. Pri trenutni zaposlitvi mi izkušnje višje strokovne šole zelo koristijo, predvsem v komunikacijskem smislu.

Poleg uspešno zaključenega višješolskega programa ekonomist, so me razveselili tudi uspehi na športnem področju. V alpskem smučanju sem v letu 2016 postal svetovni mladinski prvak v alpski kombinaciji, v lanski sezoni pa sem na članskem Svetovnem prvenstvu osvojil 10. mesto v slalomu.

Mislim, da se bo vedno več mladih odločalo za višješolsko izobraževanje, prav zaradi praktičnosti. Zaradi prilagodljivosti pa bi višje strokovne šole priporočal tudi športnikom, ki se želijo izobraževati, a hkrati ne želijo prikrajšati svoje športne poti, temveč jo lahko z izobrazbo še dodatno oplemenitijo.