Višješolsko srečanje študentov Slovenije odlično obiskano!

Višješolsko srečanje študentov Slovenije odlično obiskano!

Višješolsko srečanje študentov Slovenije je bilo odlično obiskano, vzdušje pa sproščeno in pozitivno. Prvega kariernega dne, ki je 22. oktobra 2019 potekal v Hotelu Jakec na Treh kraljih na Pohorju, se je udeležilo več kot 200 študentk in študentov z različnih višjih strokovnih šol.

Študentke in študenti so tekmovali v športnih igrah in se udeležili okrogle mize, na kateri so uspešne karierne zgodbe predstavili nekdanji diplomanti višjih strokovnih šol:

  • mag. Andreja Bizjak, strokovna sodelavka (Skupnost višjih strokovnih šol Republike Slovenije )
  • g. Dejan Čurk, diplomant, laborant in učitelj strokovnih predmetov na Višja strokovna šola Novo mesto)
  • g. Rado Hauptman, product manager (DB Schenker, diplomant Prometna šola Maribor, Višja prometna šola)
  • g. Igor Hovnik, laborant in diplomant Višja šola za les in oblikovanje Maribor
  • g. Marko Rečnik, vodja voznega parka (FIJAVŽ UROŠ TRANSPORT d.o.o., diplomant Prometna šola Maribor, Višja prometna šola)
  • ga. Nika Mirt, Nika’s make up artistry (diplomantka Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana)
  • doc. dr. Drago Papler, svetovalec direktorja za raziskave in razvoj (Gorenjske elektrarne d.o.o.) ter visokošolski učitelj, znanstveni sodelavec, publicist in strokovnjak za kakovost in upravljanje z energijo (diplomant ICES- Izobraževalni center energetskega sistema)
  • g. Luka Urisk, predavatelj (diplomant Višja strokovna šola Slovenj Gradec, predavatelj tudi na ABITURA, Gea College in FKPV

Okroglo mizo, na kateri so študentje pridobili številne uporabne napotke, kako načrtovati uspešno kariero, ter kako se soočiti z morebitnimi ovirami na tej poti, je moderiral diplomant Prometne šole Maribor, Višja prometna šola, g. Mitja Lešnik.

Po zaključku programa je sledilo druženje in zabava z DJ-jem. Tokratno srečanje študentov višjih strokovnih šol je bilo prvo, a glede na izjemen odziv in pozitivno energijo vsekakor na pravi poti, da postane tradicionalno.

Dogodek je v organizaciji Skupnosti višjih strokovnih šol Republike Slovenije in Prometne šole Maribor, Višje strokovne šole, potekal v sklopu projekta Sofinanciranje dejavnosti, potrebnih za izvajanje svetovanja in vseživljenjske karierne orientacije v višjem strokovnem izobraževanju v letu 2019, ki ga financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS.