DAN RAZISKOVALCEV 2024

Vabimo vas na Dan raziskovalcev, ki bo potekal v petek, […]

Vabimo vas na Dan raziskovalcev, ki bo potekal v petek, 27. septembra 2024, od 10. do 17. ure, na ploščadi Osrednje knjižnice Celje in v prostorih partnerskih inštitucij. Zavedamo se pomena promocije raziskovanja, znanosti ter raziskovalnih dosežkov. Na Dnevu raziskovalcev 2023 je sodelovalo 23 različnih inštitucij, obiskalo pa nas je približno 1.500 obiskovalcev vseh starosti.

Tudi letos vas vabimo k sodelovanju, da skupaj odpremo vrata tistim, ki jih zanima vpogled v raziskovalno in inovativno delo. V okviru dogodka lahko izvedete različne aktivnosti, kot so ogled zanimive raziskovalne infrastrukture, vključevanje udeležencev v izvedbo eksperimentov, kvizov, tekmovanj, predstavitev raziskovalnih dosežkov, zanimivih za širšo javnost, postavitev razstav in multimedijske predstavitve.

Uvod v letošnji Dan raziskovalcev bo panojska razstava ZLATI CELJSKI MLADI RAZISKOVALCI 2024, na kateri bo predstavljenih enajst najboljših raziskovalnih nalog projekta Mladi za Celje na državnem srečanju mladih raziskovalcev Slovenije v raziskovalnem letu 2024. Tradicionalno bomo tudi letos organizirali posvet posvečen mladinskemu raziskovalnemu delu.

Za celotno organizacijo projekta, promocijo in medijsko pokritost dogodka bo poskrbel Regijsko študijsko središče. Veseli bomo, če se nam boste pridružili. Prosimo vas, da nam najkasneje do srede, 28. avgusta 2024, sporočite, ali ste zainteresirani za sodelovanje na dogodku in v kakšni obliki boste sodelovali. Prijavni obrazec je na voljo na povezavi.

Za pojasnila in podrobnejše informacije smo vam na voljo v Regijskem študijskem središču na tel. št. 03/428 79 07 ali po e-pošti info@rss-ce.si.

Dogodek organizira Regijsko študijsko središče v Celju.