Karierni dan za študente 1. letnika

Na Višji strokovni šoli v Škofji Loki so v torek, 7. novembra 2023, izvedli prvi karierni dan za študente prvega letnika strojništva in lesarstva.

Na kariernem dnevu so imeli številne zanimive predstavitve. Metka Medved iz Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je govorila o prvi zaposlitvi in zaposlitvenih trendih. Aleksander Miličević je predstavil organiziranje študentov in delovanje Študentske organizacije Slovenije (ŠOS). Sledili so še predstavniki Skupnosti Višje strokovne šole, Alicia Leonor Sauli Miklavčič in Marinka Detečnik, ki sta govorili o aktivnostih Skupnosti VSŠ, programu Erasmus+ ter mednarodnem sodelovanju. Alojz Zupančič, predstavnik Višje strokovne šole Škofja Loka, je spregovoril o pomembnosti praktičnega izobraževanja študentov. Poleg tega smo imeli tudi predstavitve podjetij, kot so Trelleborg Slovenija, M Sora Žiri, Marmor Hotavlje in LTH Castings.

Predavanja na kariernem dnevu so bila izredno zanimiva, informativna in poučna. Študenti so bili zelo aktivni, postavljali so veliko vprašanj in izražali svoje zanimanje. Zaključke srečanja je povzel dr. Aleksander Kustec, ki je izpostavil bistvene spoznanja in ugotovitve tega dne. Dogodek je nudil študentom dragocene informacije o zaposlitvenih možnostih ter omogočil vzpostavitev stika s predstavniki podjetij.

Prvi karierni dan je bil v celoti uspešen in vsi že nestrpno pričakujemo naslednjega, ki naslednje leto.  Verjamemo, da bo ta in podobni dogodki še naprej pomembni v pomoč študentom pri oblikovanju njihove prihodnosti na poklicni poti.