Podelitev priznanj Skupnosti VSŠ na 13. konferenci o kakovosti v VSŠ

Na vsakoletni konferenci o kakovosti v VSŠ, na tokratni je bilo kar 77 udeležencev, podelimo priznanja najzaslužnejšim za izjemne dosežke na področju višjega strokovnega šolstva, najboljša diplomska dela in najboljše mentorje v podjetju. Priznanje za izjemne prispevke k prepoznavnosti in ugledu ter delovanju Skupnosti VSŠ in višjega strokovnega izobraževanja so tokrat prejeli Milena Maček Jerala, Branka Balantič, mag. Branka Jarc Kovačič, Brigita Vončina, Neli Selan, Andrej Molk in Boštjan Humski. Priznanje za izjemen dosežek predavateljev, inštruktorjev, laborantov ali ostalih sodelavcev višje strokovne šole na področju pedagoškega dela na višjih strokovnih šolah sta prejela dr. Vinko Močilnik in mag. Drago Hribernik. Karmen Grudnik pa je prejela priznanje za izjemne dosežke na področju razvoja mednarodnega sodelovanja in izmenjavi dosežkov na področju višješolskega izobraževanja ter za izjemen dosežek predavateljev, inštruktorjev, laborantov ali ostalih sodelavcev višje strokovne šole na področju pedagoškega dela na višjih strokovnih šolah.

Tokrat smo podelili tudi zlati častni znak Skupnosti VSŠ, drugič od ustanovitve. Prejela ga je mag. Tjaša Vidrih za svoje izjemne prispevke k prepoznavnosti višjih strokovnih šol.

Na konferenci smo podelili tudi priznanja Skupnosti VSŠ  za 20 let višje strokovne šole in ravnateljem za 20 letno uspešno vodenje izobraževalnih ustanov. Priznanja Skupnosti VSŠ za 20 let višje strokovne šole smo podelili ŠC Postojna, B&B izobraževanje in usposabljanje d.o.o., EDC – zavodu za strokovno izobraževanje in usposabljanje in Skaldens. Priznanja Skupnosti VSŠ za 20 let ravnateljevanja sta dobila Nada Vandov in Drago Zupančič.

Priznanja za naj diplomska dela 2024 so prejeli avtorji del, ki so se uvrstili v izbor za najboljše diplomsko delo na višjih strokovnih šolah; Simona Keber Kumše, Tadej Šinker, Ana Tič, Andrej Cafuta, Ana Kolarič, Jernej Pertinač, Lucija Zorko, Ivan Žinko, Matic Ilešič, Rok Rajzman, Nika Kaisersberger, Neja Majcen, Kristina Aleksova Zavašnik, Aleksander Sotlar, Mihaela Rojht, Jan Verbole, Polona Jelenovec, Kseniia Sultanova, Gašper Gril, Domen Javeršek, Monika Bohorč, Jernej Travnikar, Borut Primožič in Marko Veselinovič ter njihovi mentorji, somentorji. Priznanja za prva tri najboljša diplomska dela z nagradami pa so prejeli Ajda Krivec (1. mesto), Tina Horvat (2. mesto) in Jure Polak (3. mesto).

Podelili pa smo tudi kar 13 priznanj mentorjem v podjetju.