Referenti VSŠ v akciji

V GRM Novo mesto, VSŠ, se je v četrtek, 7. marca 2024, odvilo izjemno zanimivo srečanje referentov višjih strokovnih šol, ki smo ga organizirali na sekretariatu Skupnosti VSŠ. Dogodek je bil poln koristnih informacij, priložnosti za strokovni razvoj in medsebojno izmenjavo izkušenj.

Na srečanju smo veliko izvedeli , kaj so odločbe, kdo naj bi jih pripravljal, kaj za odločbo potrebujemo in s čim si lahko pri pripravi določb pomagamo. Vse te informacije sta z nami delila Maja Mrđa in dr. Bojan Kverh. Urili smo se tudi v komunikacijskih veščinah, kako pristopiti in komunicirati z zahtevnim sogovornikom ter kako se se oddaljiti od stresa, ki nam ga prinašajo neprijetne situacije. Slednje nam je na zanimiv način predstavil Aleksej Metelko.

Predstavili smo tudi vse odgovore Ministrstva za vzgojo in izobraževanje na vprašanja referentov VSŠ ter udeležence seznanili z napredkom pri pripravi aplikacije Evidenca 2.0.

Žal nam je, da nismo imeli več časa za zanimive teme, ki smo jih obravnavali, zato se skupaj z referenti VSŠ spogledujemo z idejo, da bi bilo naše naslednje srečanje daljše, morda dvodnevno. Tako bi imeli dovolj časa, da bi se še bolj poglobili v aktualne teme in medsebojno povezali.

Gradivo:

Gradivo_Aleksej Metelko

Srečanje referentov – pisanje odločb, Maja Mrđa in dr. Bojan Kverh