Polno ime: Evropski teden poklicnih spretnosti 2023

Trajanje: od 23. do 27. oktobra 2023

EVROPSKI TEDEN POKLICNIH SPRETNOSTI 2023

Leta 2016 je Evropska komisija začela s pobudo Evropskega tedna poklicnih spretnosti za ozaveščanje o koristih poklicnega in strokovnega izobraževanje in usposabljanja (PIU) za ljudi vseh starosti.  Izboljšajo lahko svoje spretnosti in se prekvalificirajo, naredijo korak naprej v na osebni in karierni poti. Poklicno in strokovno izobraževanje in usposabljanje je ključnega pomena pri odzivu na gospodarske, podnebne in socialne izzive. Diplomante opremi s spretnostmi, ki jih potrebujejo za sedanje in prihodnje zaposlitvene priložnosti.

Letošnji že sedmi Evropski teden poklicnih spretnosti bo potekal od 23. do 27. oktobra 2023 in bo vključen v Evropsko leto spretnosti. Ta čas se bodo odvijali dogodki in aktivnosti na lokalni, regionalni ter nacionalni ravni v kar 27 državah članicah EU.


PRIDRUŽITE SE

Kako se pridružiti?

Ključ do uspeha Evropskega tedna poklicnih spretnosti 2023 je dejavno vključevanje organizacij, podjetij in posameznikov v kampanjo. Če se vaš dogodek/aktivnost osredotoča na PIU in želite pomagati k njegovi večji prepoznavnosti, ga/jo lahko prijavite kot del Evropskega tedna poklicnih spretnosti 2023. To lahko storite na spletni strani Evropske komisije


Družbeni mediji

  • Uporabite družbene medije za širjenje sporočil o PIU
  • Objavite svoje slike, video posnetke ali ključna spoznanja z dogodka/aktivnosti z uporabo #DiscoverYourTalent  in #EuropeanVocationalSkills
  • Spremljajte in komunicirajte z vsebinami iz kanalov Evropskega tedna poklicnih spretnosti
#DiscoverYourTalent
#EuropeanVocationalSkills

Delite svoje zgodbe (Share your story)

Evropska komisija želi slišati vaše izkušnje, povezane s poklicnim in strokovnim izobraževanjem in usposabljanjem. Pomagajte napolniti knjižnico z zgodbami, ki bodo navdihnile tudi druge.

Svojo zgodbo lahko sporočite tako, da izpolnite obrazec na spletni strani Evropske komisije.