LCAMP v sodelovanju z gospodarstvom

Loading dogodki

V četrtek, 26. oktobra 2023, Skupnost VSŠ organizira dogodek, na katerem bomo predstavili mednarodni projekt LCAMP katerega projektni partner smo. Predstavili bomo tudi možnosti sodelovanja projekta in gospodarstva. Dogodek se bo odvijal v prostorih Šolskega centra Nova Gorica med 10. in 12. uro.

LCAMP je platforma napredne proizvodnje osredotočena na učeče se za Centre poklicne in strokovne odličnosti (CoVEs). To je prvi center poklicne in strokovna odličnosti, ki podpira in krepi regionalni napredni proizvodni center. Je projekt, ki ga izmed 13 projektov, Evropska komisija leta 2021 izbrala za financiranje razvoja odličnosti v poklicnem in strokovnem izobraževanju. Cilj projekta LCAMP je podpreti in omogočiti regionalnim Centrom poklicne in strokovne odličnosti (CoVEs) za napredno proizvodnjo 4.0, da postanejo bolj odporni, inovativni in bolje opremljeni za usposabljanje, nadgradnjo in ponovno usposabljanje mladih in odraslih učencev za uspešno spopadanje z digitalnimi in zelenimi prehodom.

Partnerski konzorcij sestavlja 20 polnopravnih partnerjev iz 10 držav, vključno z 9 izobraževalnimi organizacijami, 7 industrijskimi podjetji in 4 ustanovami za poklicno in strokovno izobraževanje in usposabljanje ter industrijskimi združenji.  Konzorcij podpira tudi 60 pridruženih partnerjev.

Več o projektu LCAMP si lahko preberete TUKAJ.

Go to Top