2. letni posvet o višjem strokovnem izobraževanju

Loading dogodki

Vabljeni, da se nam pridružite na 2. letnem posvetu o višjem strokovnem izobraževanju v Sloveniji, ki bo 15. novembra 2023 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva ulica 13 v Ljubljani.

V luči Evropskega leta spretnosti bomo na posvetu poudarili pomen spretnosti in njihov vpliv na prenovo višješolskih študijskih programov.

Posvet se začne ob 9. uri, nanj pa se lahko prijavite TUKAJ.

Ob otvoritvi posveta nas bodo nagovorili Egon Pipan, predsednik Skupnost višjih strokovnih šol RS, Mitja Gorenšček, glavni izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije za socialni dialog in dr. Darjo Felda, minister za vzgojo in izobraževanje. V nadaljevanju bo dr. Dan Podjed predstavil vpliv umetne inteligence na višje strokovno izobraževanje. Sledila bo Okrogla miza na temo pomena spretnosti za prihodnost in dvig konkurenčnosti. Svoje izkušnje in poglede bodo z nami delili Barbara Krajnc, GZS, Darko Mali, CPI, dr. Borut Čampelj, MVI, mag. Zvonka Pangerc Pahernik, ACS in Egon Pipan, Skupnost VSŠ. Okroglo mizo bo vodil Alojz Razpet. Nadalje bo  Aleksandar Sladojević, CPI, predstavil EuroSkills in SloSkills – priložnost za promocijo odličnosti.

Drugi del letnega posveta bo potekal na temo Izzivi in rešitve pri prenovi višješolskih študijskih programov. Izpostavili bomo prenovo izhodišč za pripravo višješolskih študijskih programov, vsebino višješolskih študijskih programov z vidika trajnosti in IKT ter razvoj višjega strokovnega izobraževanja po letu 2030.

Program z vsemi podrobnostmi najdete TUKAJ.

Veselimo se druženja z vami!

 

 

Go to Top