DA POMAGAŠ DRUGIM, MORAŠ BITI SAM OK.

V Brežicah je v torek, 4. junija 2024, potekal posvet […]

V Brežicah je v torek, 4. junija 2024, potekal posvet z naslovom Premagovanje anksioznosti in krepitev motivacije pri študentih s posebnimi potrebami. Posveta so se udeležili predstavniki ravnatelji, referenti in zaposleni v višjem strokovnem izobraževanju, ki delajo s študenti z manj priložnostmi. Uvodoma sta udeležence pozdravila direktorica SIC Brežice Mojca Tomažin in Hermina Vučajnk Šarić, ravnateljica Višje strokovne šole.

Alicia Leonor Sauli Miklavčič iz Skupnosti VSŠ je v svojem predavanju predstavila orodje za opravljanje evalvacij, ki je nastalo v okviru projekta InclusiVET, katerega cilj je izboljšati vključenost študentov z manj priložnostmi v višješolsko izobraževanje.

Maja Hartman je v svojem predavanju predstavila razumevanje anksioznosti in učinkovite psihoterapevtske pristope k obravnavi te motnje. Predavanje, ki je izhajalo iz njenega lastnega dela in večletnih izkušenj z delom na področju anksioznosti. S pomočjo praktičnih primerov so dobili udeleženci vpogled v psihoterapevtske pristope, ki so učinkoviti v praksi.

V zadnjem delu posveta je Andreja Les izvedla delavnico z naslovom “Gradnja mostov do motivacije”. Na delavnici je izpostavila odgovornost za lastna dejanja, občutja ob »težkih« situacijah, moč misli in veliko praktičnih vaj, ki so nastavila ogledalo naši osebnosti in odnosov, ki jih gojimo do drugih.

Do gradiva, lahko dostopaš tukaj: